Γίνε κουκλάρα με ελαιόλαδο!



Καταρχήν το ελαιόλαδο είναι ένα θεόσταλτο καλλυντικό, για άντρες  γυναίκες και παιδιά. Και πως άλλωστε θα γινόταν διαφορετικά; αφού μας δίνει υγεία; Δεν γίνεται διαφορετικά. Το ελαιόλαδο είναι το μέλλον και το παρόν. Ελαιόλαδο και βασιλικός, σερβίρονται σε βαζάκι παρέα με γλάστρα (βασιλικού φυσικά) στο υψηλά γκουρμέ ξιπασμένα αλλά και πανάκριβα εστιατόρια της Νέας Υόρκης και του Μανχάταν. Η πρωταγωνίστρια του sex in the ity κατά κόσμον Κάρι, σε πρόσφατη συνέντευξη της, είπε πόσο το λατρεύει και παθιάζεται με την ελληνική σαλάτα με το ελαιόλαδο, η οποία είναι αυθεντική στα μέρη μας και ξενέρωτη στην Αμερική. Επιπλέον το ελαιολαδάκι, έχει βρεθεί  να έχει ευνοϊκές επιδράσεις σε σχέση με οποιοδήποτε χρόνιο νόσημα συμπεριλαμβανομένου και του σακχαρώδους διαβήτη. Εξακριβωμένα τα μονοακόρεστα λιπαρά που περιέχει ελαττώνουν τα επίπεδα της LDL  χοληστερίνης παρέχοντας έτσι ισχυρή προστασία κατά της στεφανιαίας νόσου και της αθηρωμάτωσης γενικότερα. Ενδέχεται επίσης να παρέχει κάποιο βαθμό προστασίας έναντι του καρκίνου του μαστού και ίσως σε άλλες μορφές καρκίνου.

Γι αυτό, παρά την αναμφισβήτητη θερμιδική του πυκνότητα, το ελαιόλαδο θα πρέπει να χρησιμοποιείται όποτε είναι δυνατόν τόσο στις σαλάτες, όσο και στις μαγειρεμένες τροφές.
Σύσταση κατανάλωσης. Η ευρωπαϊκή Καρδιολογική εταιρεία συνιστά την ημερήσια κατανάλωση 2 κουταλιών της σούπας ωμού ελαιολάδου ως προστιθέμενου λίπους στις σαλάτες ή στα μαγειρεμένα φαγητά.



Καλλυντικά.
Κι αφού εξασφαλίσαμε την εσωτερική ομορφιά και καθαρότητα, ας περάσουμε στην εξωτερική επέμβαση μέσω ελαιολάδου. Και λέω επέμβαση γιατί αν ξεκινήσετε από νωρίς την καλλυντική σας φροντίδα με το προϊόν του ελαιολάδου, δεν θα έχετε ανάγκη από botox και το εννοώ όχι μόνο από τα όσα έχω μελετήσει ως  συντάκτρια, αλλά και από όλες τις καλλυντικές συνταγές που έχω χρησιμοποιήσει, τα χρήματα που γλίτωσα και τα αποτελέσματα που είχα.




Μαλλιά: Το ελαιόλαδο είναι φτιαγμένο για κάθε τύπο μαλλιών. Αλλά αυτό το ξέρατε; Είναι  προορισμένο να φέρει την ισορροπία και στα λιπαρά μαλλιά. Επίσης καταπολεμά την τριχόπτωση. Αυτό γίνεται γιατί το ελαιόλαδο έχει βιταμίνη Ε αλλά και σίδηρο. Εγώ βάζω στα μαλλιά μου λάδι μια φορά την εβδομάδα. Οι οδηγίες συστήνουν από μισή έως μία ώρα. Εγώ τις περισσότερες φορές φροντίζω να είναι μέρα αργίας και αφού τυλίξω το κεφάλι μου με μια πετσέτα αφήνω όσες περισσότερες ώρες μπορώ το λάδι στο κεφάλι μου. Άκουσα και την Τατιάνα Στεφανίδου να το κάνει αυτό και καλά κάνει. Κάνει καλό στο τριχωτό της κεφαλής και στις άκρες. Αυτό όμως σε μένα γίνεται γιατί έχω ξηρά μαλλιά. Τελικά αφού τα ξεβγάλω γίνονται ανάλαφρα και λαμπερά. Πολλές φορές, ανα δεκαπέντε μέρες τα ξεβγάζω και με ξύδι για να φύγει οποιοδήποτε υπόλειμμα και για να λάμψουν ακόμη περισσότερο Ειδικά κάτω από το φως του ήλιου ξεπερνούν την αίσθηση του κομμωτηρίου και αντανακλούν την αίσθηση των κοριτσίστικων μαλλιών. Το ξύδι δεν το έχω δοκιμάσει σε ξανθά μαλλιά αλλά μόνο σε μαύρα. Ξέρω όμως ότι το χαμομήλι ενδείκνυται για τα ξανθά μαλλιά ως ξέβγαλμα. Δοκιμάστε ότι σας ταιριάζει. Αν βαριέστε να κάνετε τέτοιου είδους καλλυντική φροντίδα στον εαυτό σας, αλλά επιθυμείτε τα ευεργετικά αποτελέσματα του ελαιολάδου τότε, μπορείτε να αγοράσετε βιολογικά σκευάσματα του εμπορίου.
Tips: Άλλοι συστήνουν να απλώσετε το λάδι περισσότερο στις άκρες και να μην επιμείνετε στο δέρμα του κεφαλιού. Δοκιμάστε όποιο σας ταιριάζει καλύτερα.

Δέρμα:
Μην αφήσετε επουδενί μακριά από το δέρμα σας τα ευεργετικά στοιχεία του ελαιολάδου όπως είναι η βιταμίνη Κ και επίσης τα απαραίτητα για την φροντίδα μας ιχνοστοιχεία όπως το νάτριο και το κάλιο που λατρεύουν το δέρμα σας. Ένα πίλινγκ σώματος με ελαιόλαδο και αλάτι ή ζάχαρη, αφήνει την αίσθηση του μωρουδίστικου δέρματος, σας ξανανιώνει, αισθάνεστε όμορφη κι ερωτική. Αν το κάνετε τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα θα χαϊδεύεστε μόνες σας!


Ευεργετικό και για τα ταλαιπωρημένα μας πόδια!
Λίγο πριν πέσετε για ύπνο απλώστε ελαιόλαδο στις σκασμένες σας πατούσες και φορέστε τις κάλτσες σας. Όταν ξυπνήσετε θα έχετε τα πόδια που επιθυμείτε, έτσι απλά.











Ταλαιπωρημένα χέρια.
Αυτή η συνταγή είναι απολύτως δική μου και την εμπνεύστηκα από τις ενισχυμένες βιταμίνες που περιέχει το βούτυρο ελαιολάδου. Ταλαιπωρούμε πολύ συχνά από τα χέρια μου. Λόγω της καθαριότητας και των απορρυπαντικών, παρ' όλο που φοράω και γάντια εκείνα ξεραίνονται. Επίσης εξ αιτίας μια χρόνιας νόσου που με ταλαιπωρεί, έχω επιπτώσεις και στο δέρμα. Με την έννοια ότι χάνει την υγρασία του ευκολότερα και χρειάζεται να την ενισχύω. Καμία κρέμα του εμπορίου δεν μπορούσε να μου αποβάλει αυτήν την αίσθηση γερασμένης ξηρότητας που είχα μονίμως στην επαφή. Τώρα, λίγο πριν κοιμηθώ, απλώνω μια στρώση ελαιολάδου στα χέρια μου, μετά μια στρώση βούτυρο ελαιολάδου τα ταμπονάρω σε απορροφητική πετσέτα για να μην αφήνω ίχνη, και αμέσως μετά βάζω μια απλή φθηνή κρέμα του εμπορίου και στεγνώνουν. Το αποτέλεσμα είναι να μην λερώνω πουθενά και να νιώθω τα χέρια μου αμέσως ξεδιψασμένα και θεραπευμένα. Το εντυπωσιακό όμως είναι όταν ξυπνάω το πρωί. Το αποτέλεσμα φαίνεται αμέσως. Μετά από ένα μήνα συνεχούς φροντίδας, τώρα 'κρύβω" τουλάχιστον μια δεκαετία από τα χέρια μου!
Tips.Αν αισθάνεστε καλύτερα να κοιμηθείτε με απορροφητικά γάντια ακολουθήστε το. Εγώ αισθάνομαι σαν δάσκαλος του ράγκμπι και το αποφεύγω. Υπάρχει όμως ένα θέμα. Αν είναι να κοιμηθείτε με τον καλό σας θα αιφνιδιαστεί. Θα νομίζει καθώς τον χαϊδεύεται ότι θέλετε να τον ψήσετε στον φούρνο. Γι αυτό ακολουθήστε την ίδια τακτική όσο βρίσκεστε μόνη στο σπίτι. Εγώ πολλές φορές το κάνω και την μέρα.

Όχι πια σπασμένα νύχια! 
Εδώ δεν θέλει και πολλά. Βουτάτε απλώς τα νύχια σας σε ένα μπολάκι με ελαιόλαδο και voila!


Θρέψτε το δέρμα του κορμιού σας για αιώνια νεανικότητα και υγεία!

Εδώ το ελαιόλαδο μαζί με την αλόη που θα αγοράσετε σε γλαστράκι και θα βρείτε πανεύκολα, (είναι πάμφθηνη) θα κάνουν το θαύμα τους. Στην κυριολεξία θα είναι σαν να συμμαχήσατε με τον διάβολο, για αιώνια νεανικότητα!
Οι έρευνες, έχουν καταλήξει, ότι το ζελέ της αλόης είναι αναισθητικό, αντιφλεγμονώδες και αντιβιοτικό. Γι αυτό και καταπολεμά την ακμή του σώματος, τα εγκαύματα και φροντίζει με τον πιο αθώο τρόπο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που την χρησιμοποιούν και στα βρεφικά καλλυντικά! Επιπλέον όλες οι πανέμορφες γυναίκες που ξέρω και δεν είναι πια κοριτσάκια χρησιμοποιούν πολύ συχνά την αλόη. Χρειάζεστε και άλλα επιχειρήματα; Ελπίζω όχι γιατί εγώ εξαντλήθηκα!
Για να δημιουργήσετε το δικό σας αντιγηραντικό σώματος, αρκεί  1/4 φλιτζανιού χυμός αλόης, 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο και 5 κάψουλες βιταμίνη Ε.(αν δεν έχετε αυτή τη στιγμή βιταμίνη Ε, μπορείτε να ανακατέψτε το μείγμα με 1/4 του φλιτζανιού ηλιέλαιο.) Ανακατέψτε και χτυπήστε καλά όλα τα υλικά μεταξύ τους. Αν σας περισσέψει κρατήστε το στο ψυγείο. Για να συντηρηθεί καλύτερα, χρησιμοποιήστε σκούρο βαζάκι ή ότι γυάλινο σκούρο σκεύος έχετε που ασφαλίζει.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More