Η βιταμίνη Ε είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, που προλαμβάνει το έφραγμα. Μελέτες που έγιναν απο ερευνητές του Χάρβαρντ, έχουν δείξει ότι όταν η διατροφή μας περιέχει βιταμίνη Ε και λαμβάνουμε καθημερινά συμπλήρωμα 100-400 IU, μπορούμε να μειώσουμε τον κίνδυνο εμφράγματος, οι άνδρες στο 40% και οι γυναίκες στο 25%. Οι περισσότερες πολυβιταμίνες, περιέχουν βιταμίνη Ε.
Ποιές τροφές περιέχουν τόμως, ην πολύτιμη βιταμίνη Ε;
Πρώτα στην σειρά έρχονται, τα φυτικά έλαια και ακολουθούν οι ξηροί καρποί, μετά τα όσπρια και οι σπόροι παπαρούνας και σουσαμιού. Ανάμεσα στα φρούτα και τα λαχανικά, στην κορυφή βρίσκονται οι ντομάτες, οι πιπεριές, οι κορινθιακές σταφίδες, τα μύρτιλα, τα ροδάκινα και τα δαμάσκηνα. Ξερά αλλά και φρέσκα.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου