Βρετανική Επιστημονική Έρευνα: Ο μήνας γέννησής μας επηρεάζει το επάγγελμα μας!


Δεν πρόκειται για αστρολογικές εκτιμήσεις αλλά για μια απόλυτα σοβαρή έρευνα. Εδώ και χρόνια άλλωστε οι επιστήμονικές έρευνες συσχετίζουν τους μήνες εγκυμοσύνης της μητέρας μας σε σχέση με την επίδραση του στο dna μας. Και είναιέύλογο να το δει κανείς σοβαρά αφού σε κάθε μήνα οι τροφές με τις οποίες επιβιώνουμε ως έμβρυα καθορίζουν  και το γενετικό υλικό μας. Το ίδιο ισχύει και για τους μήνες γέννησης μας. Ο κύκλος της ζωής επηρεάζεται βαθιά απο τον μήνα που πρωτοβλέπουμε το φως. Οι επιστήμονες δεν μπορούν να εξηγήσουν γιατί συμβαίνει αυτό. Όμως έχουν καταγράψει το γεγονός σε άπειρες στατιστικές έρευνες εδώ και χρόνια και το δέχονται ως επιστημονικό θέσφατο.

ΤΟ ΘΕΜΑ

Ο μήνας γέννησης μας, μπορεί να επηρεάσει την επιλογή του επαγγέλματός μας, υποστηρίζει έρευνα της Υπηρεσία Εθνικών Στατιστικών (ONS) της Βρετανίας, που αντιστοίχισε τους μήνες γεννήσεως χιλιάδων πολιτών με 19 διαφορετικά επαγγέλματα. Η επιλογή των επαγγελμάτων είναι ενδεικτική- για παράδειγμα όταν αναφέρεται "γιατρός" εννοούνται γενικότερα τα επαγγέλματα υγείας, "οικοδόμος" γενικότερα οι χειρονακτικές εργασίες κλπ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της υπηρεσίας, τα αποτελέσματα των αντιστοιχίσεων έδειξαν πως ο μήνας γεννήσεως μπορεί να σημαίνει αυξημένες στατιστικές πιθανότητες να διαλέξει κανείς συγκεκριμένα επαγγέλματα.
Γιατί συμβαίνει αυτό;
Το γιατί συμβαίνει αυτό, είναι δύσκολο να απαντηθεί, αλλά γενικότερα πολλοί ειδικοί πιστεύουν πως ο μήνας γεννήσεως επηρεάζει τα πάντα – από την ευφυΐα έως το προσδόκιμο επιβίωσης.

Και προς αποφυγήν παρεξηγήσεων ο δρ Ράσελ Φόστερ, νευροεπιστήμονας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, εξηγεί: «Οι διαφορές που βλέπουμε είναι μικρές, αλλά πολύ, πολύ ξεκάθαρες. Τα ευρήματά μας δεν δίνουν βάση στην αστρολογία – αυτά είναι ανοησίες – αλλά επιβεβαιώνουν πως οι επιλογές μας δεν έχουν ανοσία στις επιρροές των εποχών. Μοιάζει παράλογο να επηρεάζει ο μήνας της γέννησης όλη σου τη ζωή, αλλά η αλήθεια είναι πως σε κάποιο βαθμό συσχετίζονται με αυτόν το προσδόκιμο επιβίωσης, το ύψος, οι ακαδημαϊκές επιδόσεις, ο δείκτης μάζας σώματος στην ενήλικη ζωή και οι πιθανότητες εκδηλώσεως διαφόρων νοσημάτων».
Ποιό επάγγελμα "ταιριάζει" σε κάθε μήνα!
Πριν βιαστούμε πάντως να δεχτούμε ή να απορρίψουμε τα παραπάνω ευρύματα, ας ρίξουμε μια ματιά στην παρακάτω λίστα για να διαπιστώσουμε στην πράξη την αξιοπιστία της. Εσάς, ταιριάζει ο μήνας γεννήσεώς σας με την τάση που είχατε ως προς το επαγγελμά σας- άσχετα αν τελικά το ακολουθήσατε ή όχι!

* Τον Ιανουάριο γεννιούνται αναλογικά περισσότεροι γιατροί και εισπράκτορες, αλλά λιγότεροι μεσίτες.

* Τον Φεβρουάριο γεννιούνται πολλοί καλλιτέχνες και τροχονόμοι, αλλά λιγοστοί φυσικοί.

* Τον Μάρτιο καταγράφονται περισσότερες γεννήσεις πιλότων και μουσικών.

* Τον Απρίλιο και τον Μάιο τα επαγγέλματα είναι εν πολλοίς μοιρασμένα, με μια προτίμηση τον Μάιο στην γέννηση πολιτικών

* Τον Ιούνιο γεννιούνται πολλά στελέχη επιχειρήσεων – και επίσης έχουν γεννηθεί πέντε από τους 22 νομπελίστες Ειρήνης…

* Τον Ιούλιο γεννιούνται πολλοί οικοδόμοι, οδηγοί τραίνων αλλά και αρκετοί συγγραφείς και καλλιτέχνες.

* Τον Αύγουστο επίσης καταγράφονται περισσότερες γεννήσεις οικοδόμων και χειρονακτικών επαγγελματιών.

* Τον Σεπτέμβριο τα δύο επαγγέλματα με τα υψηλότερα ποσοστά γεννήσεων είναι αυτά των φυσικών και των αθλητών. Λιγότερο πιθανό, εξάλλου, είναι να γίνει κανείς οικοδόμος και κομμωτής.

* Τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο τα επαγγέλματα επίσης είναι μοιρασμένα. Ωστόσο, όσοι γεννιούνται αυτούς τους δύο μήνες φαίνεται πως έχουν πλεονέκτημα στην επιβίωση.

* Τον Δεκέμβριο, τέλος, οι οδοντίατροι είναι το επάγγελμα που εμφανίζεται συχνότερα από τον μέσο όρο.

Με πληροφορίες από το  Ένθετο “Υγεία” και το www.newsit.gr
από: newsit.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More