Βραβείο σεναρίου για τις «Αλπεις» του Λάνθιμου

 
Κι όσο η Ελλάδα μιζερεύει και γλύφει τις πληγές της ο Λάνθιμος, απλά κάνει συλλογή απο διακρίσεις. Μήπως να αφήσουμε τον πολιτισμό να μιλήσει; Μήπως να επενεδύσουμε σε αυτόν; Και γιατί οι ξένοι  ανακάλυψαν τον Λάνθιμο πρώτοι;
 
ΤΟ ΘΕΜΑ
ΝΕΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ

Βραβείο σεναρίου για τις «Αλπεις» του Λάνθιμου

Με το βραβείο σεναρίου στις αποσκευές του θα επιστρέψει από το 68ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας ο Έλληνας σκηνοθέτης Γ. Λάνθιμος, ο οποίος απέσπασε μια ακόμη διεθνή διάκριση, αυτή τη φορά για την ταινία "Αλπεις".

Βραβείο σεναρίου για τις «Αλπεις» του Λάνθιμου
Το σενάριο συνυπογράφουν ο σκηνοθέτης και ο Ευθύμης Φιλίππου. Η ταινία "Αλπεις" αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες στις 27 Οκτωβρίου.
Πρόκειται για μία ακόμη σημαντική διάκριση για τον Γιώργο Λάνθιμο, καθώς η ταινία του με τίτλο "Κυνόδοντας" ήταν υποψήφια για Οσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.
Η υπόθεση της ταινίας "Αλπεις"
Μια αποκλειστική νοσοκόμα, ένας τραυματιοφορέας, μια αθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής και ο προπονητής της έχουν δημιουργήσει μια ομάδα που ονομάζεται Άλπεις.
Αναλαμβάνουν με την ανάλογη αμοιβή, να υποδύονται ανθρώπους που έχουν πρόσφατα πεθάνει, προκειμένου να κάνουν τα πράγματα πιο εύκολα για τους συγγενείς, τους φίλους και τους συναδέλφους των νεκρών. Ο αρχηγός της ομάδας, ο τραυματιοφορέας, θέλει να τον αποκαλούν "Mont Blanc".
Βραβείο σεναρίου για τις «Αλπεις» του Λάνθιμου
Τα μέλη της ομάδας είναι υποχρεωμένα να ακολουθούν τους κανόνες και τις προσταγές του αρχηγού. Ολοι υπακούουν εκτός από τη νοσοκόμα.
Το καστ της ταινίας απαρτίζουν οι Αριάν Λαμπέντ, Αγγελική Παπούλια και Άρης Σερβετάλης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More