Σωστή διατροφή το φθινόπωρο

Σωστή διατροφή το φθινόπωρο

Σωστή διατροφή το φθινόπωρο - σωστή διατροφή το φθινόπωρο, διατροφή, φθινόπωρο
Η σωστή και υγιεινή διατροφή το φθινόπωρο είναι απαραίτητη για αντιμετώπιση των ελευθέρων ριζών και γήρανσης του δέρματος, εκφυλιστικών
ασθενειών, κρυολογημάτων και ιογενών ασθενειών. Η φθινοπωρινή εποχή είναι πολύ κατάλληλη για την αναζωογόνηση και την αποκατάσταση του σώματος μετά το καλοκαίρι, το οποίο προμηθεύεται με βιταμίνες και μέταλλα, ενισχύει την άμυνα του οργανισμού – όλα αυτά αποτελούν μια τέλεια προετοιμασία για το χειμώνα.

Πρέπει καθημερινά να καταναλώνετε περισσότερα ζεστά φαγητά. Στις κρύες μέρες δεν υπάρχει τίποτα πιο νόστιμο από τα ζεστά φαγητά, από τα οποία έχει μεγάλη ποικιλία και ποτέ δε θα τα βαρεθείτε – για παράδειγμα – λαχανικά, κοτόπουλο, πατάτες, σούπες κλπ. Μην παραμελείτε και το βασικό πιάτο, που περιέχει περισσότερα λαχανικά. Το μενού σας πρέπει να είναι ποικίλο και καλά ισορροπημένο μενού.

Μην ξεχνάτε και το απαραίτητο ποσοστό λίπους. Τα ενεργητικά λίπη παίζουν σημαντικό ρόλο για την υγεία του ανθρώπου και το φθινόπωρο και το χειμώνα διατηρούν την θερμότητα του σώματος και το κρύο δεν αισθάνεται τόσο πολύ. Τα ευεργετικά λίπη συμπεριλαμβάνονται στις ελιές, ελαιόλαδο, ψάρια και στα φυτικά ελαία.
Σωστή διατροφή το φθινόπωρο - σωστή διατροφή το φθινόπωρο, διατροφή, φθινόπωρο
 
Η σωστή διατροφή το φθινόπωρο απαιτεί την κατανάλωση των περισσότερων ενεργειακών προϊόντων, όπως για παράδειγμα οι πατάτες – με κατάλληλο τρόπο μαγειρευμένες – δηλαδή βραστές ή ψημένες. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία φαγητών – π.χ σούπες και στιφάδο με πατάτες. Επίσης οι πατάτες περιέχουν βιταμίνη C – μια από τις βιταμίνες, που είναι απαραίτητες για το ανοσοποιητικό συστήματος. Αυτό δεν σημαίνει, ότι πρέπει να αποφύγετε την κατανάλωση των υπολοίπων λαχανικών, καρπών, ξηρών καρπών, δημητριακών ολικής αλέσεως, γαλακτοκομικών προϊόντων, οσπρίων, κοτόπουλου και ψαριού.

Η σωστή διατροφή το φθινόπωρο απαιτεί τον έλεγχο της κατανάλωσης γλυκών και τροφίμων με τρανς λιπαρά (δηλαδή συσκευασμένα φαγητά). Αυτό μπορείτε να το καταφέρετε εύκολα, αρκεί να έχετε ένα σωστό πρόγραμμα διατροφής με πλήρη διατροφή, το οποίο σημαίνει τουλάχιστον 3 γεύματα την ημέρα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More